Geen headerafbeelding Driehoek

's Heeren Loo Druten-Nijmegen

Bij de Academie voor Zelfstandigheid Druten-Nijmegen zorgen trainers voor een fijne leeromgeving. Je trainingsmateriaal is aangepast aan de manier waarop jij fijn kunt leren. Vind je het leuk om nieuwe dingen te leren maar weet je niet goed wát je zou willen leren? Wil je zelfstandiger worden? Bijvoorbeeld in het huishouden, met geld of in je werk? Of wil je gewoon meer dingen zelf kunnen doen zoals internetten of Facebook gebruiken zonder hulp van anderen? Stuur ons een mailtje en dan maken we een afspraak voor een intake gesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar. We willen weten wie je bent en wat je al kunt. Natuurlijk zijn je ouders of je persoonlijke begeleider van harte welkom bij dit gesprek. 

Uniek aanbod

Veel aangevraagde trainingen binnen de academie Druten-Nijmegen zijn:

  • Weerbaarheid
  • Koken
  • iPad & computer training
  • Verkeerstraining (theorie scooter)
  • Social Media

Naast het aanbieden van trainingen gaat onze locatie binnenkort ook starten met het aanbieden van drie brancheopleiding:

Ook bieden we de training SWB (Start werk & blijf veilig) aan. Door deze training kom je in het bezit van een veiligheidscertificaat. Dit is het alternatief voor iedereen die VCA niet kan en hoeft te halen.

Trainers

Hoi, ik ben Cora Willemse en geef al heel wat jaren training aan mensen met een verstandelijke beperking. Vanaf 2017 werk ik als trainer bij de Academie voor Zelfstandigheid. Het analytisch en stapsgewijs denken vanuit mijn PA(bo)-opleiding zijn me hierbij goed van pas gekomen. Ik geniet ervan te zien hoe studenten groeien van dingen die ze leren.

Ik ben Ilse Wielakker en werk sinds 2017 bij de Academie voor Zelfstandigheid. Ik werk inmiddels ruim 20 jaar in de gehandicaptenzorg en heb daarnaast de lerarenopleiding gezondheidszorg en welzijn afgerond. Het mooiste van mijn werk als trainer is dat ik de studenten een trots gevoel kan geven.

Ik ben Neeltje de Jong en werk sinds februari 2019 bij de Academie voor Zelfstandigheid. Verder heb ik gewerkt binnen de psychiatrie en nu ben ik alweer zo’n 13 jaar werkzaam in de ambulante hulpverlening. Ik geniet ervan te zien hoe studenten zich ontwikkelen en dat ik daar onderdeel van mag zijn. Prachtig om te zien hoe zelfvertrouwen kan groeien.

Ik ben Marinelle Verriet en werk sinds februari 2019 als trainer bij de Academie voor Zelfstandigheid. Ik werk een jaar of 20 binnen de gehandicaptenzorg. Als trainer vind ik het een uitdaging om mensen net een stapje verder te laten doen en ze succeservaringen te laten beleven.

Trainingslocaties

Op het terrein van ‘s Heeren Loo in Druten bieden wij op de Pa Hoeklaan in een trainingsruimte diverse theoretische trainingen aan.

In cultureel centrum D’n Bogerd in Druten huren wij een ruime trainingsruimte waar ook diverse theoretische trainingen aangeboden worden.

In de keuken van de ZMLK-school De Kom in Druten bieden wij bak- en kooktrainingen aan.

Binnen het praktijkonderwijs, locatie Nijmegen, bieden wij de training Op stap naar werk aan.

Voor de gemeente Druten geven wij voor het project Klaar voor de start trainingen op een externe locatie: Kerkeland 9 Kanaalstate in Druten.

Verder is de Academie voor Zelfstandigheid in de regio Rijk van Nijmegen en de gemeente West Maas en Waal heel flexibel. Wij werken waar studenten zijn. Kortom, wij komen graag op locatie als er een vraag is. Zo kunnen wij ook trainingen bieden in bijvoorbeeld buurtcentra of op scholen, wanneer hier een vraag van een groep (potentiële) studenten ligt en er een geschikte ruimte is om trainingen te verzorgen.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Academie in Druten-Nijmegen?
Bel dan: Ilse Wielakker, 06 - 83 54 21 93 of stuur haar een e-mail op ilse.wielakker@sheerenloo.nl  

E-mailadres algemeen: avz.drutennijmegen@sheerenloo.nl 
Volg ons online! 
Twitter: @AvZDruten Facebook: AVZ Druten YouTube: Academie voor Zelfstandigheid

Regio partners

De regio partners geloven in de visie van de Academie voor Zelfstandigheid, daarom willen zij investeren in de ontwikkeling van studenten om hun dromen waar te maken. Dit doen we in samenwerking en samen zoeken we naar antwoorden voor mensen die graag willen ontwikkelen en leren, maar een afstand ervaren tot leren. Daarbij kijken we naar de mens en denken we niet in doelgroepen. De Academie voor Zelfstandigheid weet op een creatieve en mensgerichte manier mogelijkheden en ingangen te creëren om dromen bereikbaarder te maken, vaak in kleine concrete stappen. Successen worden gevierd en studenten ervaren dat zij mee kunnen doen en van betekenis kunnen zijn in de maatschappij. Dit vergroot hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Hier zijn we trots op!

De academie

  • Is het landelijke kenniscentrum dat het lesmateriaal aanbiedt
  • Heeft een eigen netwerk van gecertificeerde trainers
  • Lokaal netwerk tussen zorgaanbieders, bedrijven en onderwijs
Foto blok