Geen headerafbeelding Driehoek

's Heeren Loo Gelderland Midden

Bij de Academie voor Zelfstandigheid in regio Gelderland Midden hebben we diverse mogelijkheden. We geven trainingen in een lokaal op woonzorgpark De Hartenberg, maar geven ook les op diverse andere (werk)locaties in de regio.  Wij zorgen voor een fijne leerplek voor iedereen!

Doe mee met de brancheopleiding Assistent Groen

De brancheopleiding Assistent Groen gaat vanaf maart 2022 van start! Deze nieuwe opleiding zal vanuit de Academie voor Zelfstandigheid gegeven worden voor iedereen die wil leren en wil werken in het groen. Juist ook als leren voor jou niet vanzelfsprekend is. De opleiding duurt ongeveer 1,5 jaar. Er is 1 dagdeel theorie en je loopt 3 dagdelen stage, waar je gaat leren in de praktijk. In onderstaand filmpje geeft Christian je nog meer informatie. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden voor een informatiebijeenkomst: Mail naar academievoorzelfstandigheid.GM@sheerenloo.nl Of bel naar Stans Konter of Marianne Wieland. 

Uniek Aanbod

De Academie voor Zelfstandigheid biedt trainingen die je helpen om nog zelfstandiger te worden in je leven. Dit kunnen trainingen zijn op het gebied van wonen of je werk:

 • Organiseren themabijeenkomsten (zoals gezonde relatie/seksualiteit en omgaan met social media)
 • Horeca vaardigheden
 • Opleiding Assistent Facilitair (branchediploma of certificaten)
 • Opleiding Start Werk & Blijf veilig (veiligheidscertificaat)
 • Training Brug naar Werk
 • Digitale vaardigheden
 • Reizen en Verkeer
 • Beroepenoriëntatie 
 • Werknemersvaardigheden
 • Communicatie 
 • Gezondheid 
 • Financiën 
 • Beter leren rekenen en lezen
 • Opleiding Woonhulp (start jan 2021)

We hebben volop keuze bij de Academie in Gelderland Midden! Staat wat jij wilt leren er niet bij? Bel met trainers Marianne of Stans!

Om de video te bekijken dient u cookies te accepteren.

Om de video te bekijken dient u cookies te accepteren.

Reacties van studenten

Student Elisa: "Elke week kwam ik bij de academie. Samen met de trainer maakte ik veel oefeningen, maar ook rollenspellen, kaartjes, spelletjes, en kreeg ik tips en kon ik zelf oplossingen bedenken. Ik filmde mijzelf en dat keken we dan terug. Door de training kan ik nu andere en betere keuzes maken. Ik voel me minder onzeker en ik heb meer bereikt."

Student Rosanne: "Elke week na de training, kregen mijn begeleiders en ik een verslagje over wat we hadden gedaan in de training. Zo waren zij ook op de hoogte over wat wij hadden gedaan en kon ik met hen ook oefenen op mijn werk. Ik durf nu beter mijn mening te zeggen en ik loop niet meer weg. Begeleiders op mijn werk vinden en zien dat ik veranderd ben. Ik heb geleerd hoe ik beter met mensen kan omgaan." 

Student Diana: "Je kunt niets verkeerds zeggen of doen. Er is voldoende tijd voor je en de trainer doet goed haar best om mij van alles te leren. Ik heb plezier in het leren. Het is gezellig bij de academie en er wordt goed uitgelegd. Ik voel me begrepen en ik kan veel praten over dingen uit mijn leven."

Student André: "Dat ik nu kan rekenen heeft grote invloed gehad op mijn leven. Ik kan zelf dingen narekenen en kijken of iets klopt. Het helpt me ook om keuzes te maken, bijvoorbeeld in de supermarkt als er korting is. Dan kan ik uitrekenen hoeveel dat is. Door de training heb ik het startniveau voor school bereikt en kan ik veel meer zelf doen.

De Trainers

Stans.png

Mijn naam is Stans Konter. Vanaf april 2016 werk ik voor de Academie voor Zelfstandigheid in regio Gelderland Midden. Ervoor heb ik jaren in het volwassenenonderwijs gewerkt en voor de Academie voor Zelfstandigheid in Harderwijk.

Marianne.png

Mijn naam is Marianne Wieland. Sinds maart 2018 ben ik werkzaam als trainer bij de Academie voor Zelfstandigheid in regio Gelderland Midden. Daarvoor heb ik jarenlang in de ambulante hulpverlening en Jeugdzorg gewerkt.

Trainingslocaties

De Academie voor Zelfstandigheid regio Gelderland Midden traint op diverse locaties. Waaronder:

 • Publieksboerderij de Proosdij te Ede
 • Voetbalwerkplaats te Wageningen
 • De Hartenberg te Wekerom bij diverse woningen en bij leerwerkbedrijf het Hart
  (Facilitair, Logistiek en Horeca)
 • Dulon college Ede
  In een bijgebouw wordt de theorie van de brancheopleiding Assistent Facilitair gegeven.
 • Arbeidcentrum (ABC) Ede

We hebben volop mogelijkheden in onze hele regio. Wil jij leren in de regio Gelderland Midden en staat jouw woonplaats er niet tussen? Bel dan met trainers Marianne of Stans!

Samenwerking

De Academie voor Zelfstandigheid Gelderland Midden werkt samen met gemeenten, bedrijven, scholen en zorgaanbieders uit de omgeving. We kunnen je dus heel goed ondersteunen, op school én op je werk. Door actief samen te werken kan de academie trainingen aanbieden die bijdragen aan meer zelfredzaamheid, wat weer bijdraagt aan het persoonlijk welbevinden.

Met alle ambities die wij hebben geloven we er in dat de leermogelijkheden die wij bieden steeds meer gaan betekenen in de samenleving.

Contact

De Academie voor Zelfstandigheid Gelderland Midden heeft een leslokaal op woonzorgpark De Hartenberg in Wekerom.
Bosuillaan 15 
6733 SP Wekerom (gemeente Ede)

E-mail: academievoorzelfstandigheid.GM@sheerenloo.nl

Trainer Stans Konter
Telefoon: 06 - 22 97 56 10 E-mail: stans.konter@sheerenloo.nl
Trainer Marianne Wieland
Telefoon 06 - 10 86 66 06 E-mail: marianne.wieland@sheerenloo.nl

De academie

 • Is het landelijke kenniscentrum dat het lesmateriaal aanbiedt
 • Heeft een eigen netwerk van gecertificeerde trainers
 • Lokaal netwerk tussen zorgaanbieders, bedrijven en onderwijs
Foto blok