Geen headerafbeelding Driehoek

's Heeren Loo Leiden

De Academie van Zelfstandigheid in Leiden is een veilige, beschermde en uitdagende omgeving. Samen met andere jongeren leer je van alles. De academie is een schakel tussen school en een zo zelfstandig mogelijke werk- en/of woonplek. Er is een basisprogramma met daarin veelvoorkomende werkzaamheden. Zoals computer- en buurtwerkzaamheden. Studenten kunnen ook verschillende individuele- of groepstrainingen op de academie volgen. Tijdens een stage kun je datgene wat je hebt geleerd, meteen doen.

Leertrajecten

De Academie voor Zelfstandigheid in Leiden wil toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom kun jij bij ons op verschillende manieren een training volgen. Dat kan bij ons op de academie, maar ook bij jou thuis. Of op je werk. Wij trainen ook collega’s van andere zorgorganisaties. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan wonen en werken.

Weet jij al wat je wilt leren? Dan zijn de individuele- en groepstrainingen van de academie zeker wat voor jou! Kom je net van school en weet je nog niet precies wat je wil leren? Kijk dan eens bij START Leiden. Er zijn drie leertrajecten, waarin je meerdere trainingen tegelijk kunt volgen:

  • Een persoonlijk leertraject speciaal voor jou.
  • Een groepstraining of cursus over wat jij wilt leren.
  • START Leiden, dit is een combinatie van leren, stage lopen en werken. Speciaal voor jongeren die van school af komen.

Vier trainingsruimtes

Het kooklokaal
In het kooklokaal kun je een kooktraining volgen. En je kunt hier ook een training horeca-assistent volgen. Tijdens de kooktraining werk je heel zelfstandig om te leren koken. 

Computerlokaal

In het computerlokaal volg je trainingen met de computer. Je kunt in deze ruimte ook bijvoorbeeld recepten opzoeken voor jouw kooktraining of leren voor theorie-examen voor je brommer- of autorijbewijs.

De multifunctionele ruimte

In onze multifunctionele ruimte geven we allerlei trainingen. Hier hebben we ook onze succesmuur, waar we de certificaten ophangen die onze studenten behalen. Want wij vinden dat jij daar heel trots op mag zijn. 

Start Leiden

Kom jij net van school? En weet je nog niet precies waar je goed in bent en wat je graag wilt? Dan is START Leiden iets voor jou. Bij Start Leiden kun je nadenken over waar je wilt werken. Ook bespreek je hoe je zo zelfstandig mogelijk kan wonen. En wat je graag doet in je vrije tijd. 

Contact

Diamantlaan 172 A/B
2332 GR Leiden
Telefoon: 088 - 036 3680
E-mail: academie.leiden@sheerenloo.nl
Meer informatie: www.sheerenloo.nl/in-de-buurt/... 

Buiten Leiden geven wij trainingen op onze dependances in Noordwijk, Hillegom en Oegstgeest.

De academie

  • Is het landelijke kenniscentrum dat het lesmateriaal aanbiedt
  • Heeft een eigen netwerk van gecertificeerde trainers
  • Lokaal netwerk tussen zorgaanbieders, bedrijven en onderwijs
Foto blok