Geen headerafbeelding Driehoek

Onze partners

De Academie voor Zelfstandigheid werkt nauw samen met partners. Onze landelijke kenniscentrum werkt nauw samen met zorgorganisaties, adviesorganisaties, VGN, 2 ROC’s en VSO’s. We wisselen en kennis en ervaring uit, in het belang van onze studenten. Voor regelingen en subsidies werken we samen met Robidus. 

Onze lokale academies werken samen met lokale en regionale partners rondom de student.

Om de video te bekijken dient u cookies te accepteren.

RIBW Groep Overijssel

Wil je leren om zelfstandiger te worden?

Dan ben je welkom bij RIBW Groep Overijssel. Samen met de Academie voor Zelfstandigheid geven we trainingen als je een beperking hebt en wilt leren (meer) zelfstandig te zijn op één of meer leefgebieden.

Je leert hoe je overzicht houdt. Je krijgt ondersteuning in het leren “leren” (luisteren, begrijpen en toepassen van een mondelinge instructie, agenda gebruiken voor afspraken, werken met schriftelijke instructies). Ben je cliënt bij RIBW GO? Bespreek dan met je begeleider welke trainingen je als onderdeel van je persoonlijke arrangement wilt volgen.

Ben je geen cliënt bij RIBW GO? Ook dan ben je van harte welkom om een of meer trainingen te volgen bij de Academie voor Zelfstandigheid.

De trainingen worden gegeven door professioneel opgeleide begeleiders van RIBW Groep Overijssel. Hun ervaring, de methodiek achter de trainingen en de afstemming met jou en je persoonlijk begeleider maakt dat je stappen kunt zetten op weg naar meer zelfredzaamheid.

De academie

  • Is het landelijke kenniscentrum dat het lesmateriaal aanbiedt
  • Heeft een eigen netwerk van gecertificeerde trainers
  • Lokaal netwerk tussen zorgaanbieders, bedrijven en onderwijs
Foto blok