Geen headerafbeelding Driehoek

Deelnemers stralen tijdens diploma-uitreiking leerwerktraject

Wat een fantastisch feest was het afgelopen week in Kampen, Emmeloord en Nijverdal. Maar liefst 27 deelnemers schitterden op de rode loper na de succesvolle afronding van hun 16 maanden durende opleiding Assistent Facilitair.

De 27 studenten namen deel aan het leerwerktraject binnen Mijn Werk van Philadelphia. Dit traject is ontwikkeld door de Academie voor Zelfstandigheid, speciaal voor mensen met een beperking.

Elke week volgenden de deelnemers een dag theorie en praktijklessen, waarin ze zich verdiepten in alle facetten van facilitaire taken. Van het schoonhouden van ruimtes tot het organiseren van evenementen. De deelnemers brachten hun nieuwe kennis en vaardigheden meteen in de praktijk bij verschillende dagbestedingslocaties.

De feestelijke diploma-uitreiking was de kers op de taart. De spanning was voelbaar, want voor sommigen was dit de allereerste keer dat zij met trots een diploma mochten vasthouden.

Dit prachtige resultaat benadrukt hoe belangrijk het is dat deelnemers de kans krijgen om te blijven leren en ontwikkelen, elk op hun eigen manier. De eerste geslaagden hebben nu dankzij dit diploma zelfs een betaalde baan.

De academie

  • Sinds 1 januari 2023 wordt een aantal activiteiten van de Academie voor Zelfstandigheid uitgevoerd door de VGN academie.
  • Informatie over de brancheopleidingen blijf je op deze website vinden.
Foto blok