Geen headerafbeelding Driehoek

Koning Willem-Alexander en Minister Carola Schouten in gesprek met studenten van de Brancheopleiding Groen

Op 22 februari bezochten Koning Willem-Alexander en
Minister Carola Schouten, Minister van Armoedebeleid, Participatie en
Pensioenen, de zorgorganisatie Pameijer in Rotterdam.

Simpel Switchen

Het bezoek was in het kader van een bijeenkomst over ‘Simpel Switchen’, een programma met als doel om de overgang tussen uitkering en werk makkelijker te maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een onderdeel van deze bijeenkomst was dat de Koning en de Minister in gesprek gingen met diverse mensen die bezig zijn met het toewerken naar een betaalde baan, waaronder een aantal studenten, een docent en twee werkbegeleiders van de Brancheopleiding Groen.

Koning onder de indruk van certificaten

De Koning stelde hele goede vragen aan de studenten over hoe zij de opleiding ervaren, wat hun ambities zijn en waar hun werk uit bestaat. De studenten gaven enthousiast antwoord en hadden ook hun certificaat van het eerste blok meegenomen om aan de Koning te laten zien.


Na een fijn gesprek van ongeveer een kwartier, was er uiteraard ook even gelegenheid om met de Koning en de minister op de foto te gaan. Het werd een onvergetelijke ervaring en een mooie erkenning voor het harde werk van de studenten en hun ondersteuners!

Om de video te bekijken dient u cookies te accepteren.

Filmpje van het bezoek

Pameijer Media maakte een filmpje over het werkbezoek.

De academie

  • Sinds 1 januari 2023 wordt een aantal activiteiten van de Academie voor Zelfstandigheid uitgevoerd door de VGN academie.
  • Informatie over de brancheopleidingen blijf je op deze website vinden.
Foto blok