Geen headerafbeelding Driehoek

RuimBaan gestart met Brancheopleiding Groen

In oktober zijn 12 studenten begonnen met de brancheopleiding Assistent Groen. Zij leren en halen een diploma in combi met hun werk/dagbesteding. Een mooie samenwerking tussen RuimBaan Almelo, Stichting Philadelphia Zorg, Aveleijn en Academie voor Zelfstandigheid

12 studenten zijn begonnen

Op 3 oktober jl. zijn er 12 studenten begonnen met de brancheopleiding Assistent Groen. Het traject is georganiseerd door RuimBaan (namens De Twentse Zorgcentra) in samenwerking met Philadelphia en Aveleijn.De studenten die zijn gestart komen van verschillende werkplekken, namelijk Stadsboerderij Beeklust, Leerboerderij Stayble, Erve Groot Buren en ’n Kaps.


Gedurende anderhalf jaar volgen zij, ieder op hun eigen tempo, een opleiding waarin ze vijf blokken kunnen gaan volgen. Ieder blok bestaat uit zes basis onderdelen en de studenten kiezen vier keuzeonderdelen. 

Per onderdeel leveren de studenten een portfolio-opdracht in. Deze wordt in het digitale portfolio toegevoegd. Dit zijn de bewijslasten dat ze een vaardigheid beheersen. Deze portfolio’s worden nagekeken door de examencommissie KCH. De studenten mogen kiezen voor de hele opleiding, waarna zij een erkend branchediploma op NLQT-1 niveau ontvangen, of ze kiezen een aantal blokken en ontvangen hiervoor een KCH-certificaat. De lesdagen zijn op de maandag van 09.00 uur tot 15.00 uur bij de ColckHof in Almelo en worden verzorgd door Ilse Pelle en Daniëlle Kolner.

RuimBaan ziet een enorm enthousiaste groep studenten. Het is mooi om te zien hoe zij met elkaar omgaan, elkaar helpen waar dat kan en allerlei opdrachten uitvoeren. Tijdens de les maken de studenten gebruik van laptops waarin ook een spraakfunctie zit voor mensen die moeilijk of niet kunnen lezen. Deze laptops zijn aangeboden door ExplainIT met als linking pin Vitaal Verder. De studenten zijn hier erg blij mee. Vanuit de theorie krijgen zij telkens opdrachten die ze in de praktijk/in hun werk moeten uitvoeren. De meeste werkbegeleiders hebben inmiddels ook al de training gevolgd hiervoor.

Mocht je vragen hebben of eens langs willen komen om te kijken, je bent van harte welkom! Ook kun je informatie opvragen door een mail te sturen naar info@ruimbaanwerkt.nl

Bron: De Twentse Zorgcentra

De academie

  • Sinds 1 januari 2023 wordt een aantal activiteiten van de Academie voor Zelfstandigheid uitgevoerd door de VGN academie.
  • Informatie over de brancheopleidingen blijf je op deze website vinden.
Foto blok