Geen headerafbeelding Driehoek

Studenten Amarant ontvangen branchediploma Assistent Logistiek

Afgelopen week zijn de eerste branchediploma’s van de opleiding Assistent Logistiek uitgereikt. Deze brancheopleiding komt voort uit een mooie samenwerking tussen VGN, Academie voor zelfstandigheid en het Ministerie van VWS. Binnen Amarant gingen bij De Kringloper in Roosendaal tien studenten aan de slag.

Zeven van de tien studenten zijn met vlag en wimpel geslaagd. Veertien maanden theorielessen, oefenen en opdrachten maken samen met hun werkbegeleiders ging hier aan vooraf, maar dat heeft geresulteerd in dit felbegeerde papiertje! De studenten en hun geliefden waren maar wat trots. Net als iedereen bij Amarant!

Amarant is een lerende organisatie, ook voor de cliënten. Er zijn dan ook veel mogelijkheden voor hen om te leren en ontwikkelen. Een prachtige nieuwe mijlpaal hierin is dat er in 2023 diverse certificerende leerlijnen zijn opgezet. Het is fantastisch dat verschillende locaties hebben geïnvesteerd in de voorbereiding en dat zij cliënten de ruimte geven om het waar te maken. Ook trots zijn we op de cliënten die deze kans met beide handen pakken. Op dit moment zijn we gestart met de Leerlijn Horeca, maar de unieke samenwerking tussen Sociaal Domein en het Leercentrum stopt daarna niet. Ook bij een aantal Groen & Dier locaties zijn al stappen gezet om op korte termijn te starten met de Leerlijn.

De academie

  • Sinds 1 januari 2023 wordt een aantal activiteiten van de Academie voor Zelfstandigheid uitgevoerd door de VGN academie.
  • Informatie over de brancheopleidingen blijf je op deze website vinden.
Foto blok