Geen headerafbeelding Driehoek

Zestien deelnemers van de leerlijn Groen ontvangen hun diploma

Zestien deelnemers die in Emmeloord en op Urk de leerlijn Groen hebben gevolgd ontvingen op 24 april hun branche diploma Assistent Groen. De diploma-uitreiking was in het Voedselbos te Emmeloord. Een mooie en toepasselijke locatie aangezien veel van de lessen hier zijn gegeven!

Een diploma voor een erkende opleiding

De leerlijn Groen is een van de brancheopleidingen van de Academie van Zelfstandigheid. Studenten die deze opleiding hebben gevolgd, ontvangen erkende diploma's en/of certificaten. Hierdoor is de overstap van dagbesteding naar een passende werkplek makkelijker.

Samenwerking in de regio

In januari 2022 is de leerlijn Groen officieel gestart. Een samenwerking tussen Philadelphia, Triade Vitree, Zorgboerderij de Bosrand, de Populier en 's Heeren Loo heeft ervoor gezorgd dat twintig deelnemers van diverse organisaties de leerlijn konden volgen. En met succes! Een groot gedeelte van de deelnemers die destijds is gestart, mocht een branche diploma in ontvangst nemen!

Voor de opstart van de leerlijn ontvingen Philadelphia en Triade Vitree een subsidie van VWS. Hiermee zijn onder andere de trainers en werkbegeleiders opgeleid en is het lesmateriaal aangeschaft. De leerlijn van Emmeloord/Urk is de eerste van deze subsidieregeling die wordt afgerond. Een bijzonder en feestelijk moment!

De inhoud van de leerlijn

De deelnemers hebben gedurende de leerlijn les gehad over vijf blokken:

  1. Werknemersvaardigheden: Tijdens dit blok leerden de deelnemers hoe zij een fijne/goede collega kunnen zijn.
  2. Verzorging van Groen: Tijdens dit blok leerden de deelnemers onder andere over het planten van bomen en bloemen, het zaaien en maaien van gras en onkruid verwijderen.
  3. Onderhoud van materiaal, middelen en omgeving: Tijdens dit blok leerden de deelnemers waarom het belangrijk is om goed te zorgen voor de gereedschappen die je gebruikt en de omgeving waarin je werkt.
  4. Transport van producten en materialen: De deelnemers hebben geleerd op welke manier groenafval op een veilige manier vervoerd kan worden.
  5. Afronding: Het vijfde blok stond in het teken van de afronding. Per blok deden de deelnemers tien praktijkopdrachten op hun stageplek. Van het oefenen van praktische vaardigheden door middel van het werken met een grasmaaier tot het krijgen van informatie door het houden van een interview.

De academie

  • Sinds 1 januari 2023 wordt een aantal activiteiten van de Academie voor Zelfstandigheid uitgevoerd door de VGN academie.
  • Informatie over de brancheopleidingen blijf je op deze website vinden.
Foto blok