Geen headerafbeelding Driehoek

Zeven studenten bij 's Heeren Loo steken diploma in hun zak

Zeven studenten met een afstand tot de arbeidsmarkt namen maandag 26 juni hun diploma in ontvangst. Zij volgden een Brancheopleiding assistent groen bij de Academie voor Zelfstandigheid op het woonzorgpark Het Westerhonk in Monster. Het diploma werd uitgereikt door de trainers Liesbeth van Wingerden en Susan de Bakker van de Academie voor Zelfstandigheid. Deze trainers hebben de studenten met engelengeduld stap voor stap vooruitgeholpen.

De samenwerking van ’s Heeren Loo Het Westerhonk, jobcoaching en de Academie voor Zelfstandigheid zorgt ervoor dat mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt zich kunnen ontwikkelen. Ook kunnen ze doorgroeien richting een (betaalde) baan of de overstap maken naar een (entree) MBO opleiding. Bij de Academie voor Zelfstandigheid kunnen deze studenten in aanmerking komen voor een gerichte brancheopleiding.

Erkende werk- en leerlocaties

’s Heeren Loo werkt samen met o.a. erkende werk- en leerlocaties zoals Patijnenburg, Baatje grondverzet, Villa Bijzonder en Weverling Groenperspectief. Deze locaties bieden een veilige werkomgeving waar volop ruimte is voor ontwikkeling midden in de natuur. De leermeesters besteden veel aandacht aan elk individu en creëren samen een passend programma. Een programma gebaseerd op participatie, delen en samenwerken. Naast de basis werknemersvaardigheden ligt de nadruk op het ontwikkelen van de sociale vaardigheden. Er is zowel arbeidsmatige dagbesteding als leerprogramma’s waarbij de leerlingen onder begeleiding van ervaren leermeesters praktijkverklaringen kunnen behalen met in sommige situaties zelfs een startkwalificatie voor het MBO.

Academie voor Zelfstandigheid 

Het beroepsonderwijs past vaak niet bij de mogelijkheden die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Daarom is er de Academie voor Zelfstandigheid, een landelijke organisatie die de vaardigheden en kennis traint van mensen, van 18 jaar en ouder, voor wie leren niet vanzelfsprekend is. De Academie voor Zelfstandigheid ondersteunt gemeenten, scholen, bedrijven en zorgorganisaties bij het inzetten van mensen met een beperking. Op zo’n manier dat iedereen er beter van wordt. De Academie voor Zelfstandigheid heeft vanuit het Programma Volwaardig leven van VWS verschillende brancheopleidingen ontwikkeld. Daarbij is samengewerkt met negentien gehandicaptenzorgorganisaties en ervaringsdeskundigen. In totaal zijn er nu drie brancheopleidingen (assistent groen, facilitair of logistiek) voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een dagbestedingsindicatie. Tevens is er ook de opleiding Woonhulp van Calibris. Ga voor meer informatie naar Voor verwijzers & professionals - Academie voor zelfstandigheid.

De academie

  • Sinds 1 januari 2023 wordt een aantal activiteiten van de Academie voor Zelfstandigheid uitgevoerd door de VGN academie.
  • Informatie over de brancheopleidingen blijf je op deze website vinden.
Foto blok