Geen headerafbeelding Driehoek

Assistent Logistiek

De brancheopleiding Assistent Logistiek gaat over logistieke taken. Voorbeelden hiervan zijn: goederen ontvangen en opslaan, goederen verzamelen en verzenden, voorraad inventariseren of klantbestellingen in ontvangst nemen en de benodigde goederen verzamelen in het magazijn.

Bekijk de studentenbrochure

Op weg naar een goede start

Wat leuk! Jij wil je graag verder ontwikkelen en misschien wel met de brancheopleiding Assistent Logistiek. Samen gaan we onderzoeken welke talenten jij hebt, wat je wil leren en welke ondersteuning je nodig hebt. Dat doen we tijdens een intakegesprek.

Uit de intake komt een advies. Dit advies bespreken we samen. Het geeft een beeld van hoe jij de opleiding kan gaan doen. Bijvoorbeeld één module, meerdere modules of de hele opleiding.

De trainer maakt met jou een afspraak over wanneer je met de opleiding kan starten.

Als student kun jij de volgende dingen. Of wil jij deze tijdens de opleiding leren:

  • De Nederlandse taal snappen en spreken.
  • Met een computer of tablet werken.
  • Gemotiveerd zijn.
  • Afspraken nakomen.
  • Samenwerken.
  • Leren van en met anderen.

Hoe lang leer je?

De opleiding kun je in 1,5 jaar doen.Maar jij als student bepaalt je eigen tempo.
Dus het is mogelijk dat je er korter over doet. Of dat je maar één of meerdere blokken doet.
Het kan dan ook dat je er twee jaar over doet. Leren gaat op jouw manier en op jouw tempo

De opleiding is laagdrempelig en praktijkgericht! Wij geloven in ieders talent en daarom leren we samen!

Als Assistent Logistiek voer je je werk uit op een vaste locatie of op verschillende locaties. Het assisterende werk verschilt per werkplek. Tijdens het werk heb je contacten met anderen in de werkomgeving, bijvoorbeeld met collega’s. Het kan ook zijn dat je te maken krijgt met allerlei mensen, zoals kinderen, volwassenen en ouderen.

Algemene informatie

De brancheopleiding Assistent Logistiek is ontwikkeld voor studenten voor wie leren niet vanzelfsprekend is en zich verder willen ontwikkelen.

De trainingen worden ingericht volgens het concept van Blended learning. Dat betekent een totaalaanbod van: E-learning, fysieke trainingsbijeenkomsten in een lokaal en oefenen in de praktijk.

De brancheopleiding bestaat uit vier blokken van 12 weken. Lees meer over de Brancheopleiding Assistent Logistiek in onze studentenbrochure (pdf).

De academie

  • Sinds 1 januari 2023 wordt een aantal activiteiten van de Academie voor Zelfstandigheid uitgevoerd door de VGN academie.
  • Informatie over de brancheopleidingen blijf je op deze website vinden.
Foto blok