Geen headerafbeelding Driehoek

Woonhulp

De opleiding Woonhulp gaat over ondersteuning bij de dagelijkse taken op een afdeling binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg. Een Woonhulp voert taken uit als koffie klaar zetten, boodschappen doen, bed verschonen, de was strijken en nog veel meer. Daarnaast kunnen Woonhulpen extra aandacht geven aan de bewoners, door een spelletje te doen of samen een kopje koffie te drinken.

Een brancheopleiding

Deze opleiding is gemaakt voor mensen met een afstand tot leren en werken en die aan de slag willen met een academiecertificaat, praktijkbewijs of (branche)diploma. De opleiding is laagdrempelig en praktijkgericht! Wij geloven in ieders talent en daarom leren we samen!

Deze opleiding bereidt studenten voor op de arbeidsmarkt, richting een betaalde baan óf op doorstroming naar een mbo-entree-opleiding.

De studenten worden opgeleid om personeel in de zorginstelling te ondersteunen door het uitvoeren van huishoudelijk werk, zoals het schoonmaken van woon- en leefruimtes, het verrichten van verschillende facilitaire werkzaamheden en het begeleiden van bewoners van zorginstellingen bij vrijetijdsactiviteiten.

Aanmelden

De academie

  • Is het landelijke kenniscentrum dat het lesmateriaal aanbiedt
  • Heeft een eigen netwerk van gecertificeerde trainers
  • Lokaal netwerk tussen zorgaanbieders, bedrijven en onderwijs
Foto blok