Geen headerafbeelding Driehoek

Woonhulp

De opleiding Woonhulp gaat over ondersteuning bij de dagelijkse taken op een afdeling binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg. Een Woonhulp voert taken uit als koffie klaar zetten, boodschappen doen, bed verschonen, de was strijken en nog veel meer. Daarnaast kunnen Woonhulpen extra aandacht geven aan de bewoners, door een spelletje te doen of samen een kopje koffie te drinken.

Een brancheopleiding

Deze opleiding is gemaakt door Calibris Advies samen met onderwijs- en zorginstellingen. De opleiding is laagdrempelig en praktijkgericht! Wij geloven in ieders talent en daarom leren we samen!

Als WoonHulp kun je werken met ouderen. Je werkt dan in een verzorging- of verpleeghuis. Je kunt ook werken met mensen met een beperking. Je werkt dan op een woning of activiteitencentrum. WoonHulp is een erkende branche opleiding voor de ouderenzorg en gehandicaptenzorg

Wat leer je?
Tijdens de opleiding leer je hoe je deze taken moet uitvoeren. Je leert ook waarom het belangrijk is om deze taken uit te voeren. Je leert over je lichaamshouding tijdens het werk. En je leert hoe je samenwerkt met je collega’s. Zie hier de folder van Calibris van de opleiding Woonhulp.

Aanmelden

Optioneel
Optioneel
Optioneel

De academie

  • Sinds 1 januari 2023 wordt een aantal activiteiten van de Academie voor Zelfstandigheid uitgevoerd door de VGN academie.
  • Informatie over de brancheopleidingen blijf je op deze website vinden.
Foto blok