Geen headerafbeelding Driehoek

The Dream Challenge

Welkom bij The Dream Challenge!

Word je blij van een groot voetbaltoernooi in je buurt? Bouw je graag een feest voor de ouderen in jouw stad? Altijd al gedroomd van een autoloze straat? Tijdens The Dream Challenge maak je het met z’n tweeën waar. Als duo gaan jullie in je vrije tijd een leuke uitdaging aan, een echt dreamteam! Je kiest zelf wát, hoe en wanneer. 

De academie ondersteunt The Dream Challenge met maar liefst 9 trainingen. De meeste trainingen bestaan uit meerdere hoofdstukken. Kies de training of trainingen die bij jullie passen. Veel plezier!

Training - Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is werk dat je vrijwillig doet. Je krijgt er geen geld voor. Met het werk help je iets of iemand. Je doet vrijwilligerswerk altijd voor een organisatie. Je hebt een functie. Je hebt taken. Je moet dus vanalles weten over het werken in een bedrijf.

Training - Werknemersvaardigheden

Als je in een bedrijf wilt werken, is het belangrijk dat je je taak goed kan uitvoeren. Maar het is ook belangrijk dat je op tijd komt. Dat je een planning maakt, je werkplek opruimt en je prettig kan werken. Deze kwaliteiten noemen we werknemersvaardigheden.Wil jij leren hoe je prettig werkt in een bedrijf?

Training - Problemen oplossen

Wat is een probleem precies? En als je het ergens niet mee eens bent, hoe kan je dit dan oplossen? In deze training leer je hoe je een probleem kan oplossen. Je leert ook hulp vragen en andere mensen helpen. Ontdek ook hoe jij om kan gaan met tegenslag.

Training - Activiteiten organiseren

Je bent weleens naar een feest geweest. Of naar een sportevenement. Je hebt misschien weleens een beurs bezocht. Of meegeholpen om open dag te organiseren. In deze training leer je alles over het organiseren van activiteiten.

Training - Samenwerken

Op heel veel plekken moet je samenwerken. Bijvoorbeeld op je werk. Soms moet je thuis ook samenwerken. Als het huis schoongemaakt moet worden, bijvoorbeeld. Het werk gaat makkelijker als je goed kunt samenwerken. Bovendien is samenwerken heel gezellig!

Training - Wat is een hobby?

Een hobby is geen werk. Een hobby is een activiteit die leuk is. Met een hobby kun jij je ontspannen. Je kunt een hobby in je vrije tijd doen. Denk aan basketbal, tekenen of gamen. Veel mensen vinden het leuk om een hobby met anderen te doen.

Training - Cursussen

Je kunt beter proberen te worden in je hobby. Dan volg je een cursus. Je leert dan alles over je hobby. Je kunt bijvoorbeeld een cursus schilderen doen. Of je kunt een cursus fotograferen met je smartphone doen. Tijdens een cursus ontmoet je andere mensen. Je leert samen meer over de hobby.

Training - De moestuin

Een moestuin is erg leuk. Je zet er allerlei kruiden in. Je zet er allerlei groenten in. Je laat fruit groeien in de moestuin. Met een moestuin kun je dus eten uit de tuin. Het is erg leuk om je eigen eten te kweken. Je moet wel weten hoe je een moestuin verzorgt. Dat leer je in deze training.

Training - Inburgeren

Iedereen die in Nederland komt wonen moet inburgeren. Dat is logisch. Je woont in een nieuw land. De mensen praten anders dan je gewend bent. De mensen gaan anders met elkaar om dan je gewend bent. En misschien is het eten ook wel heel anders dan je kent! Door in te burgeren leer je meer over Nederland. Door in te burgeren voel je je snel thuis in je nieuwe land.

Aanmelden

Optioneel
Optioneel
Optioneel

De academie

  • Is het landelijke kenniscentrum dat het lesmateriaal aanbiedt
  • Heeft een eigen netwerk van gecertificeerde trainers
  • Lokaal netwerk tussen zorgaanbieders, bedrijven en onderwijs
Foto blok