Geen headerafbeelding Driehoek

Wat kost het?

Leren bij de Academie voor Zelfstandigheid kost geld. Voor vergoeding van deze kosten is het nodig dat je een beschikking of indicatie aanvraagt. Er zijn meerdere vormen van financiering mogelijk. Wanneer je je aanmeldt kijken we samen naar alle mogelijkheden. Je kunt ons altijd bellen met je vraag. We helpen je graag verder.

Indicatie en financiering

De Academie voor Zelfstandigheid traint de vaardigheden en kennis van mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. De academie biedt vele trainingen en een aantal beroepsopleidingen aan. Voor de financiering zijn meerdere mogelijkheden, van maatschappelijke ondersteuning tot trajectfinanciering vanuit bijvoorbeeld het UWV. De meest voorkomende financiering gaat via een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Leren is onder andere mogelijk in het kader van de Jeugdwet of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarvoor heb je een indicatie van de gemeente nodig.

Elke gemeente organiseert de Wmo op zijn eigen manier. Kijk daarom altijd op de website van het Wmo-loket van de gemeente waar je woont. Bij jouw gemeente kun je ook hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner bij het aanvragen van een beschikking. De gemeente beslist meestal binnen 2 weken of en wanneer je de aangevraagde financiering krijgt.

Leren bij de academie kan ook op basis van Zorg In Natura (ZIN) of een Persoonsgebonden Budget (PGB). Bij ZIN verzorgt het Zorgkantoor of de gemeente de betaling aan de Academie voor Zelfstandigheid. Bij een PGB moet een budgetbeheerder een overeenkomst afsluiten met de (zorg)organisatie die een licentie heeft met de academie en hierover verantwoording afleggen.

Maatwerk

Vaak blijft de vergoeding per student maatwerk. Er zijn vele traject financieringen vanuit gemeente en UWV. Samen kijken we wat het beste past. Als student betaal je nooit zelf voor je training of opleiding. Wanneer je je aanmeldt kijken we samen naar alle mogelijkheden. Je kunt ons altijd bellen met je vraag. We helpen je graag verder. 

Neem contact op met onze medewerkers via 06 - 444 501 00 of info@academievoorzelfstandigheid.nl
Het is natuurlijk ook mogelijk op contact op te nemen met een lokale academie

De academie

  • Is het landelijke kenniscentrum dat het lesmateriaal aanbiedt
  • Heeft een eigen netwerk van gecertificeerde trainers
  • Lokaal netwerk tussen zorgaanbieders, bedrijven en onderwijs
Foto blok