Geen headerafbeelding Driehoek

Pilot modulair ontsluiten micro-learnings

Naast de drie brancheopleidingen is de pilot ‘ontsluiten micro-learnings’ gestart. Deze pilot is onderdeel van de projectopdracht van VWS aan de Academie voor Zelfstandigheid. 

Leren kan overal

Het aanbieden van nog kleinere onderdelen (micro-learnings) van de brancheopleidingen (Facilitair, Groen en Logistiek) maakt dat er een bredere groep mensen gebruik kan maken van het lesmateriaal. Hoe kunnen we er voor zorgen dat Leren overal kan? Hoe brengen we het onder de aandacht bij cliënten en hoe gaan zij er ook echt gebruik van maken? We richten ons bij de pilot op cliënten maar ook op de professional die bijvoorbeeld in het kader van ontwikkelgerichte dagbesteding de modules inzet als leermiddel in wonen/werken/vrije tijd/scholing. Met als droom dat leren altijd en overal plaats kan vinden. Bijvoorbeeld met een QR-code bij het koffiezetapparaat leren koffie te zetten.

Pilot bij Odion en Philadelphia

Twee organisatie testen tot de zomer 2023 diverse micro e-learnings. Student Ahmet maakte dit fantastische filmpje om cliënten te motiveren. 

Om de video te bekijken dient u cookies te accepteren.

De academie

  • Sinds 1 januari 2023 wordt een aantal activiteiten van de Academie voor Zelfstandigheid uitgevoerd door de VGN academie.
  • Informatie over de brancheopleidingen blijf je op deze website vinden.
Foto blok