Geen headerafbeelding Driehoek

Webinar: gebruik Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF) | 9 juni 2022

Speciaal voor werkgevers met aandacht voor Leven Lang Ontwikkelen.

In dit webinar geeft het Nationaal Coördinatiepunt NLQF uitleg over hoe het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF een bijdrage kan leveren aan branches en bedrijven, in het kader van inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en een Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Uit onderzoek van NIDAP naar de impact van het NLQF blijkt dat werkgevers een kwalificatieraamwerk als het NLQF nuttig vinden.

Direct aanmelden

Snel en eenduidig opleidingen vergelijken

Werkgevers kunnen met het NLQF snel en eenduidig niveaus en kwaliteit van opleidingen met elkaar vergelijken. NLQF maakt reguliere en private kwalificaties vergelijkbaar met elkaar, zowel nationaal als internationaal. Dit draagt bij aan het aannemen van de juiste mensen met de juiste kwalificaties en het aanbieden van de juiste scholing voor personeel.

Wat iemand kan en weet

Het NLQF staat voor niveau, houvast en kwaliteit. Het NLQF is een raamwerk voor inschaling naar niveau van alle mogelijke kwalificaties. Van basiseducatie tot doctoraat, en van bedrijfsopleiding tot meerjarige avondstudie. NLQF maakt door de overheid gereguleerde kwalificaties en private kwalificaties met elkaar vergelijkbaar. Een NLQF-inschaling vertelt niet zozeer iets over de geleverde studie-inspanning of studie-inhoud, maar over wat iemand kan en weet als een bepaald leerproces is afgerond.

Doelgroep

Professionals die zich bezighouden met opleidingsaanbod en werving en selectie binnen organisaties. Enige kennis van NLQF is wenselijk. Meer informatie over NLQF vind je hier.

Het NLQF helpt werkgevers direct inzicht te geven in het werk- en denkniveau van (potentiële) werknemers. NLQF zien we steeds vaker in personeelsadvertenties. Hierdoor wordt het eenvoudiger om nieuw personeel te selecteren. En NLQF helpt bij het scholingsbeleid. De keuze uit (vervolg)opleidingen voor werknemers wordt eenvoudiger waardoor meer op maat opgeleid wordt. Het helpt ook bij het maken van een keuze uit vele opleidingsaanbieders.

Doel webinar


Het NLQF slaat een brug tussen onderwijs- en arbeidsmarkt door het niveau van kwalificaties duidelijk en vergelijkbaar te maken. Dit biedt zekerheid voor werkgevers, werknemers, studenten en opleiders.

Na deelname aan dit webinar weten deelnemers:

  • Wat het NLQF is.
  • Wat de voordelen en subsidiemogelijkheden zijn voor jouw organisatie.
  • Hoe je gebruik kunt maken van NLQF (in jouw organisatie).

Programma webinar

  • Inleiding | Tijs Pijls, Programmadirecteur Nationaal Coördinatiepunt NLQF.
  • Wat is de betekenis van het NLQF in het kader van leven lang ontwikkelen op de arbeidsmarkt? | Adriana Stel, adviseur DOORZAAM (fonds voor duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten).
  • Wat zijn de voordelen van het NLQF voor werkgevers? | Jules van Well, manager personeel en organisatie CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel).
  • In gesprek met Tijs Pijls, Adriana Stel en alle deelnemers over de betekenis van het NLQF.

Wanneer

Online op donderdag 9 juni 2022 van 12.00 tot 13.00 uur.Deelname is gratis.

Aanmelden


Ga naar aanmelden

De academie

  • Sinds 1 januari 2023 wordt een aantal activiteiten van de Academie voor Zelfstandigheid uitgevoerd door de VGN academie.
  • Informatie over de brancheopleidingen blijf je op deze website vinden.
Foto blok